Алтина добија стајалиште на брзој прузи

Foto: prtsc „Infrastruktura železnica Srbije“

Упркос отежаним условима рада због ванредног стања и пандемије короне, на траси брзе пруге Београд – Стара Пазова, готово свакодневно се виде промене. Тако се тренутно гради стајалиште у Алтини, где оно никада није постојало. Зашто је важно: Ово београдско насеље никада није имало стајалишта на прузи.

У Алтини се граде пешачки потходници за пролаз пешака и перони, постављају се и темељи и стубови нове контактне мреже са развученим водом нове контактне мреже на левом колосеку отворене пруге ка Земун пољу.

Станична зграда у Земунском Пољу се обнавља, граде се нови пешачки потходници и нови перони. Тренутно ничу и додатни објекти за смештај телекомуникационе и опреме за функционисање железничког саобраћаја. Ново стајалиште ће бити и Камендин, где тек треба да започну радови када се организује друмски саобраћај.

Тренутно су на градилиштима дуж трасе пруге за брзине до 200 километара на сат око 600 радника и скоро 200 јединица механизације кинеских компанија „China Railway International“ и „China Comunication Contraction Company“.

Повезане вести