Ангио-сала на Ургентном

foto: KCS

У Ургентном центру ради нова ангио-сала, која важи за последњу реч светске технологије у овој области.Зашто је важно: Нова ангио-сала ће значајно унапредити лечење пацијената акутног миокарда срца у КЦС.

Министарство здравља и КЦС су за изградњу најсавременије ангио-сале, набавку заштитне опреме од јонизујећег зрачења. као и адаптацију простора сале определили близу 57 милиона динара.

Нова ангиографска сала Ургентног центра, са хемодинамским системом Сенсис Лите је сала последње генерације, што подразумева врхунски квалитет слике са најмањом могућом дозом зрачења како за пацијента, тако и за оператера.

Саобраћајни институт ЦИП је донирао Идејни пројекат адаптације простора за смештај нове опреме.

Сала поседује подно монтиран Ц лук, моторизован за све врсте прегледа и интервенција, као и нови софтвер за побољшану визуелизацију стента и софтвер за васкуларне и неуролошке прегледе и интервенције. Захваљујући свему томе, најквалитетнија дијагностика и интервенције биће доступне непосредно по пријему пацијента у Ургентни центар, чиме ће бити максимално скраћено време за лечење пацијената.

Повезане вести