Брза саобраћајница Шабац–Лозница до септембра 2024. године

foto: pexels

Напредују радови на ауто-путу и брзој саобраћајници Рума–Шабац–Лозница.Зашто је важно: Ово је најважнији инфраструктурни пројекат за Срем, Мачву и западну Србију, јер ће омогућити бољи економски стандард грађана у овом делу земље.

Радови на изградњи брзе саобраћајнице Шабац–Лозница, започети су пре неколико месеци, а план је да буду завршени до краја септембра 2024. године.

Модерна саобраћајница која ће повезати Руму и Лозницу, у укупној дужини од 77 километара, обухватаће три просторне целине: деоница Рума–Шабац, која ће у дужини од 21,14 километара бити ауто-пут у пуном профилу, друга целина је мост преко реке Саве у дужини од 1,3 километра, а трећа деоница је Шабац–Лозница, која ће бити изграђена у профилу брзе саобраћајнице у дужини од 54,58 километара и траса ће заобићи сва насељена места.

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на ауто-путу Рума–Шабац и брзој саобраћајници Шабац–Лозница закључен је 19. новембра 2019. године са азербејџанском компанијом „Азвирт“. Уговорена цена радова је 467,5 милиона евра.

Повезане вести