Чека се наставак уређења болнице у Суботици

foto: Institut za plućne bolesti

Претходних година завршена је прва фаза уређења Опште болнице Суботица. На наставак радова чека се, због недостатака у пројектној документацији. Шира слика: Надлежни су расписали тендер за избор експерата који ће извршити измену пројекта који треба да финансира Канцеларија за јавна улагања.

Ранијих година уложена су значајна средства у опремање ове здравствене установе. Један од најзначајнијих реализованих пројеката је набавка ангио сале, која је почела да ради 2017. године.

Набавком најмодернијег мултислајсног скенера, значајно је унапређена дијагностика на одељењу радиологије. Одељење радиологије добило је два нова Rtg апарата чиме су замењени апарати из седамдесетих година прошлог века.

Током 2018. године набављена су четири ултразвучна апарата. Купљен је и мобилни рентген апарат.

Одељење за очне болести добило је нови апарат за дијагностику, као и оперативни микроскоп последње генерације, а крајем 2019. године су све очне амбуланте добиле нову опрему. Током 2019. године завршени су сви радови и набавка преостале опреме, чиме су лсе стекли услови за пуштање у рад Центра за вантелесну оплодњу.

Планиране активности, које ће се финансирати преко Канцеларије за јавна улагања, подразумевају комплетну реконструкцију болнице, 17 објеката и цео круг ове здравствене установе.

Повезане вести