Црта се комплекс КЦС

foto: Bexel Consuting

Одржан је први састанак представника Министарства здравља и надлежних институција о планирању и утврђивању комплекса Универзитетског клиничког центра Србије, Универзитетске дечије клинике Тиршова 2 и Института за онкологију и радиологију Србије 2.Зашто је важно: Идеја је да се позиционирају будући објекти, али и сачува културно наслеђе.

Министарство здравља има иницијалне идеје предлога за планирање и утврђивање комплекса Универзитетског клиничког центра Србије, Универзитетске дечије клинике Тиршова 2 и Института за онкологију и радиологију Србије 2.  Ради се на пројектној документацији за овај комплекс. Укључена је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, Урбанистички завод Београда, Завод за заштиту споменика културе града Београда и Медицински факултет Универзитета у Београду.

На састанку је закључено да је неопходно да све институције буду у потпуности укључене у дефинисање плана целог комплекса и предлога заштите културног наслеђа које се налази у оквиру предложеног обухвата УКЦС.

Повезане вести