Десет моћних „Милоша“ за 72. бригаду за специјалне операције

foto: Ministarstvo odbrane

Арсенал 72. бригаде за специјалне операције јачи је за 10 оклопних борбених возила „Милош“. Ова средства развијена и произведена у домаћим фабрикама наменске индустрије, први пут су уведена у наоружање Војске Србије.Зашто је важно:  Развој борбених возила точкаша, какав је „Милош“ један је од приоритета у домаћој наменској индустрији, а више страних држава је међу потенцијалним…

Увођењем у наоружање вишенаменског оклопног борбеног возила “Милош”, значајно су унапређене оперативне способности Батаљона за специјалне операције “Соколови” и 72. бригада за специјалне операције у целини. Припадници овог батаљона имали су прилику да на полигонима упознају перформансе овог борбеног возила и да се увере у његову ватрену моћ, висок ниво балистичке заштите и изузетне маневарске способности, у свим земљишним и временским условима.
 
Робусни точкаш намењен је за извиђање, противтерористичку, противгерилску борбу, контролу територије и за превоз и подршку јединица за специјалне операције. По својим перформансма „Милош“ је у рангу најпознатијим оваквим возилима светских произвођача.
 
Мајор Александар Миловановић, из 72. бригаде за специјалне операције, „Милоша“ описује као возило које прати светске трендове у развоју савремених средстава и истиче да је задовољство имати га у свом саставу, јер омогућава мобилност, ефикасност и заштиту и ни по чему не заостаје за возилима осталих специјалних јединица у свету.

Повезане вести