Фрушкогорски коридор стратешки важан инфраструктурни пројекат

foto: Koridori Srbije

Радови на монтажи помоћног моста за изградњу стубова главног моста преко Дунава, у оквиру Фрушкогорског коридора, теку по плану.Зашто је важно: Реч је о једном од два моста која се граде на територији града Новог Сада.

Истовременом изградњом два моста, као и пројектовањем трећег, пешачко-бициклистичког, у потпуности бити промењена слика Новог Сада.

План је да се измести цео транспортни саобраћај са Фрушке Горе и омогући да је грађани Србије користе само у рекреативне сврхе. То ће обезбедити услове за прилив нових инвестиција, туристичких, културних, али и свих осталих.

Ово је један од кључних развојних пројеката, који ће имати велики утицај на растерећење саобраћаја и организацију живота у Новом Саду.

На Фрушкогорском коридору се, иначе, ради и мост који ће повезивати Ковиљ и Петроварадин, а који се сматра једним од најважнијих објеката на коридору, уз тунел који иде кроз Фрушку Гору, чија ће дужина бити већа од 3,5 километара.

Фрушкогорски коридор, у дужини од 48 километара, повезаће Нови Сад, Ириг и Руму и наставиће се ауто-путем Рума-Шабац. Траса коридора је подељена на четири деонице и то: деоница 1 (Жежељев мост – петља за Е-75 – Парагово), деоница 2 (Парагово – почетак обилазнице Руме), деоница 3 (петља “Каћ“ – петља за Е-75) и деоница 4 (почетак Обилазнице Руме – петља за Е-70).

Повезане вести