Гради се канализација у Малим Пчелицама

foto: Grad Kragujevac

Мале Пчелице су четврто по реду градилиште у Крагујевцу, у оквиру пројекта „Чиста Србија.Зашто је важно: На овом градилишту се упоредо ради канализациона и водоводна мрежа.

Завршни радове у улици Мирјане Јаковљевић и почетак радова на изградњи канализационе мреже у Липљанској улици у насељу Мале пчелице обележавају крај овог месеца.

У улици Мирјане Јаковљевић завршена је изградња канализационе мреже у дужини од 90 метара, док су исти радови у дужини од 250 метара отпочели у Липљанској улици.

Поред овог градилишта, у Крагујевцу су активни и Белошевац, Маршић и Петровац.

У Новом насељу у МЗ Мале Пчелице, пројектом је обухваћено девет улица. Специфичност радова у Липљанској је у томе што су становници ове улице покренули иницијативу да партиципирањем, поред канализационе, реше и питање водоводне мреже. Тако ће становници овог насеља истовремено решити два важна питања за свако домаћинство тог места.

У наредна четири месеца, у оквиру пројекта Чиста Србија, у приградском насељу Мале Пчелице, биће изграђена канализациона мрежа у девет улица у укупној дуђини 1266,70 метара и то у улицама Травничкој, Бујановачкој, Похорској, улици Љубомира Јовановића, Врањанској, Злетовској и улици 18. октобра. Завршетак радова у Липљанској, једној од најдужих улица обухваћеној пројектом у овом делу града, очекује се за двадесетак дана.

Пројектом Чиста Србија, до краја године, планирано је да се изгради 42 километара канализационе мреже у десетак насеља у Крагујевцу. За следећу годину је планиран други приортет – реконструкција канализационе мреже у централном градском језгру.

Повезане вести