Гради се полетно-слетна стаза на аеродрому „Росуље“

foto: MGSI

На аеродрому „Росуље“ у Крушевцу почели су радови на изградњи полетно-слетне стазе, сигнализације, рулних стаза и пратећих објеката.Зашто је важно: Измештањем аеродрома ослобађа се врло атрактивно земљиште у индустријској зони за долазак нових компанија.

Нови аеродром имаће једну полетно – слетну стазу.  Уговором је обухваћена израда пројекта прве фазе полетно слетне стазе дужине 820 метара и ширине 23 метара, њене основне стазе дужине 940 метара и ширине 140 метара и система одводњавања. Оставља се могућност да секасније пројектује продужење полетно – слетне стазе на укупно планираних 1.225 метара, основне стазе и система одводњавања као и нове платформе, рулних стаза и пратећих објеката.

Изградњом аеродрома “Росуље” и измештањем са постојеће локације решава се питање ваздушне луке у близини Крушевца, а с друге стране уклањањем писте ослобађа се врло атрактивно земљиште у индустријској зони за долазак нових компанија. Тај простор биће искоришћен за изградњу фабрика, а нови аеродром “Росуље” омогућиће бржи приступ домаћим и страним инвеститорима и њиховим компанијама које су отворили у расинској регији.

Повезане вести