И „Стефан Високи“ се сређује

foto: Opština Smederevska Palanka

Почела је реконструкција Опште болнице “Стефани Високи“, у Смедеревској Паланци.Зашто је важно: Када се заврше радови, то ће бити један од најмодернијих медицинских центара у том делу Србије.

Вредност радова је више од три милијарде динара. Новац је обезбедила Влада Србије, преко Канцеларије за јавна улагања, а рок за завршетак посла је три године.

Реконструкција болнице ће имати три фазе, а прва подразумева замену крова, комплетне столарије, фасаде и обнову пријемног дела зграде. Друга и трећа фаза обухватају изградњу и опрему потпуно новог блока укупне површине више од 8.500 квадратних метара. Држава је недавно издвојила 108 милиона динара за опрему која се већ користи – рендген апарата, стерилизаторе, оперативне столове.

У кругу болнице ће бити изграђен и хелиодром који ће, осим Смедеревске Паланке, користити и Велика Плана.

У последње три године у Општој болници “Стефан Високи“ запослено је више од 160 здравствених радника, од тога 79 на неодређено. Одобрено је 27 специјализација. Због недостатка кадрова у тој болници су ранијих година радили и здравствени радници који су стекли услов за пензију.

Повезане вести