Интензивирани радови „Чисте Србије“ у Врању

foto: Čista Srbija

Радови на изградњи канализационе мреже у Врању, у оквиру пројекта „Чиста Србија“, који су започели у новембру прошле године, напредују планираном динамиком.Зашто је важно: Уз канализацију се гради и постројење за пречишћавање вода, па ће сва отпадна вода из села моравског слива бити усмерена на пречишћавање.

До сада је у оквиру наведеног пројекта урађено око километар мреже. Са побољшањем временских прилика у Врању су интензивирани радови на изградњи канализационе мреже. Тренутно се изводе радови на локацијама у Косовској улици, Бунушевац 1. Геометри су у току јучерашњег дана обележили трасу за канализациону мрежу у улицама Саве Ковачевића и Димитрија Туцовића. Радови у поменуте две улице почеће од понедељка 28. марта, а очекивања су да до краја месеца радови буду започети и у улицама Франша Де Переа и Хиландарској.

На територији Града Врања биће изграђена нова канализациона мрежа у дужини од 142 километара. Вредност инвестиције је 70 милиона евра и представља једну од највећих улагања који се реализује у Врању. Пројектом ће бити обухваћена сва села моравског слива, тако да ће сва отпадна вода бити усмерена ка фабрици за пречишћавање отпадних вода.

Повезане вести