Испраћај припадника Војске Србије у мисију у Либану – (видео)

foto: MOD

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању одржана војна свечаност поводом испраћаја новог контингента Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација у Либану.Зашто је важно: Изабрани припадници Војске Србије ће у наредних шест месеци извршавати одговорне задатке на очувању мира у сектору „Исток“…

Контингент чине пешадијска чета из састава Четврте бригаде копнене војске, штабни официри и елемент националне подршке. Они ће наредних шест месеци у саставу мировних снага извршавати одговорне задатке на очувању мира у сектору „Исток“ мировне операције Уједињених нација у овој блискоисточној земљи.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану отпочела 2010. године упућивањем пет штабних официра, да би касније број припадника у овој мисији био значајно увећан.

Тренутно се у Либану, осим контингента у сектору „Исток“, ангажује и вод Војске Србије за заштиту мировних снага у сектору „Запад“.

video: Ministarstvo odbrane

Повезане вести