Изградњa комуналне инфраструктуре у Лазаревцу тече по плану

foto: Opština Lazarevac

У наредним годинама биће омогућено да асфалтирани пут стигне до сваке куће у Лазаревцу, као и да ће се изградити канализациона инфраструктура и постројења за пречишћавање отпадних вода.Шира слика: Влада Србије гради у Лазаревцу укупно 80 километара канализационе инфраструктуре, али и локалне путеве.

Радови на изградњи канализационе мреже у оквиру пројекта „Чиста Србија“ у општини Лазаревац и на локацији Велики Црљени одвијају се планираном динамиком у складу са временским условима и захтевима на терену.

До сада је у општини Лазаревац изграђено 8.680,39 метара потпуно нове канализационе мреже, док је на локацији Велики Црљени изграђено 4.518,9 метара канализационе мреже.

На територији ове општине пројектом „Чиста Србија“ обухваћено готово девет месних заједница, додавши да ће више од 3.500 хиљада домаћинстава добити канализациону мрежу, а гради се и главни фекални колектор у дужини од 5,7 километара.

У општини Лазаревац планирана је изградња 25.052,88. метара канализационе мреже и једно постројење за прераду отпадних вода које ће обухватити 40.000 становника.

Такође, у оквиру пројекта „Чиста Србија“, у насељу Велики Црљени биће изграђено 52.597,59 метара канализационе мреже, као и постројење за прераду отпадних вода, које ће обухватити 20.000 становника.

Повезане вести