Изградња обилазнице око Ваљева

foto: Nikola Mladenović

У брзу саобраћајницу Лајковац–Иверак ка Ваљеву биће уложено нешто мање од 160 милиона евра, али је све спремно и за обилазницу око Ваљева.Зашто је важно: Надлежни кажу да је већ најава овог улагања довела у овај крај два нова инвеститора.

Изградња брзе саобраћајнице свакако је за овај град најзначајнији пројекат, али се у наредном периоду очекује и изградња обилазнице.

Изградња обилазнице око Ваљева у дужини од приближно пет километара планирана је у две фазе. Први део, у дужини од око 2,2 километра, којим је предвиђена петља на прикључењу са будућом брзом саобраћајницом Лајковац–Иверак, и други део обилазнице у дужини од око 2,8 километара са планираном регулацијом реке Колубаре.

Радови на изградњи брзе саобраћајнице Иверак–Лајковац су у току, а дужина ове деонице је 18,3 километра, са по две траке у оба смера и пројектована је за брзину до 100 километара на сат.

Она ће повезати Ваљево са ауто-путем „Милош Велики“ (Е-763), као и делове Републике Српске, односно Босне и Херцеговине са ауто-путем „Милош Велики“ и даље преко Коридора 10, са Бугарском и Грчком.

Повезане вести