Канализација за Лазаревац

Lazarevac, oktobar 2022.
foto: Čista Srbija

Радови у оквиру пројекта Чиста Србија почели су 20. октобра 2021. године у општини Лазаревац.Зашто је важно: Након завршетка планираних активности, у овој општини ће, уз нову канализациону мрежу, око 40.000 домаћинстава бити обухваћено и постројењем за прераду отпадних вода.

У три месне заједнице у Лазаревцу, у току су радови на изградњи канализационе мреже, а који се изводе у оквиру пројекта Чиста Србија. У МЗ Шопић, Бели поток и Бранка Радичевића, до сада је урађено око три километра канализационе мреже.

У МЗ Шопић у Милетића крају и Белом потоку до сада је урађено 1800 метара, а до завршетка радова биће изграђено још 1600 метара канализационе мреже. Поред поменуте две месне заједнице, радови се изводе и у МЗ Бранко Радичевић, где је у улици Вука Караџића до сада урађено 1200 метара канализационе мреже, док се тренутно ради на преосталих 500 метара.

Кроз пројекат Чиста Србија у општини Лазаревац ће бити изграђено 25.052, 88 метара канализационе мреже и једно постројење за прераду отпадних вода.

Вредност радова у општинама Лазаревац и Велики Црљени је 48 милиона евра.

Повезане вести