Коначно се сређује Бетанија

foto: Klinički centar Vojvodine

Одобрена су средства за наставак реновирања Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине.Зашто је важно: Породиље и труднице у Новом Саду, као и свим местима која му гравитирају, ће коначно имати адекватне услове за одржавање трудноће и порођај.

Покрајинска влада је одлучила да се Клиници за гинекологију и акушерство у Новом Саду усмери 209 милиона динара, што ће након више од десет година омогућити наставак и завршетак радова на овом објекту.

Радови на реконструкцији објекта Клинике за гинекологију и акушерство почели су 2008. године, а прекинути су 2012. године. Због одлуке надлежних органа објекат је био привремено затворен због истраге поводом сумње на проневеру средстава у износу од 210 милиона динара.

Предвиђени радови у износу од 209 милиона динара подразумевају грађевинско-занатске и електроинсталатерске, машинске и друге послове.

Војводина је десет година била без адекватног простора у којем свакога дана на свет долазе нови животи и у којем се проводе процедуре неопходне за очување репродуктивног здравља. Очекује се да ће у првој половини 2020. године овај објекат бити у функцији.

На истој седници усвојена је и Информација о почетку реконструкције и доградње ламела “Б“ и “Ц“ Клиничког центра Војводине. Средства из треће транше кредита, који је Влада Србије потписала са Европском инвестиционом банком, налазе на рачуну Владе. Европска инвестициона банка је потврдила да је тендерска документација исправна, чиме су се стекли услови да у наредних десетак дана буде расписана јавна набавка за избор понуђача, који ће градити блокове „Б“ и „Ц“ Клиничког центра Војводине.

Повезане вести