Креће доградња болнице у Сремској Митровици

foto: Grad Sremska Mitrovica

Реконструкција и доградња Опште болнице у Сремској Митровици требало би да почне до краја године.Зашто је важно: Изместиће се одељења из зграде старе скоро два века.

Вредност посла, који ће се финансирати преко Канцеларије за јавна улагања, износиће око 45 милиона евра. Израду пројекта је финансирао Град Сремска Митровица. Здравствени комплекс биће проширен са 22.000 метара квадратних на близу 40.000 квадратних метара. Реконструисаће се Хируршки блок, Породилиште, Гинекологија, као и Интерно, док ће стара зграда болнице која датира из 1826. године, постати административни део ове здравствене установе.

У првој фази планира се измештање одељења из најстаријег објекта. У њему се налази Интерно, које има 106 постеља. Ту је Неурологија као и две интензивне неге – кардиолошка и неуролошка, али и одељење за негу тешких пацијената. Та зграда ће прва бити напуштена и у њу ће бити усељени администрација и рачуноводство болнице.

У потпуно новој згради ће бити смештена највећа служба болнице – Служба интерне медицине.

Уз Породилиште се планира објекат у коме ће бити нова порођајна сала као и једна операциона. Породилиште, Дечије одељење и Гинекологија добиће сасвим нови изглед након реконструкције, а све собе у породилишту биће двокреветне са тоалетима.

Повезане вести