Кренули радови на Клиничком центру Ниш

foto: rbd projekt

Положен је камен темељац за изградњу и реконструкцију Клиничког центра Ниш. Вредност радова је процењена на близу 32 милиона евра.Зашто је важно: Више пацијената ће у новим и реновираним клиникама добијати квалитетнију здравствену услугу.

Званично су почели радови на реновирању постојеће зграде нишког Клиничког центра и изградњи још једног објекта.  Укупна површина новог Клиничког центра Ниш биће 48.000 квадрата. Већи део ће се тек изградити – укупно 26.482 квадрата.  „Моноблок“ који се реновира,  заузима 16.900 квадрата.

У новим зградама ће бити смештено 17 операционих сала. Према плану, ту ће бити и Радиотерапија, Одсек за радиологију, Центар за операције и Центар за оперативну интензивну негу. Нишка болница добиће и 513 стандардних кревета, 80 кревета на интензивној нези, шест за трансплантацију и десет за посматрање.

Ниш је први од четири града у Србији у којима се реновирају и дограђују клинички центри.

Започети радови у Нишу су у склопу пројекта „Реконструкција четири Клиничка центра у Србији: Београд, Ниш, Нови Сад и Крагујевац“, чија је вредност 150 милиона евра. Радове ће изводити италијанска компаније ИНСО.

Повезане вести