Купљено 64 теренских аутомобила УАЗ „Патриот“ за Војску Србије

foto: Ministarstvo odbrane

Јединице ВС преузеле су у кругу фабрике „Утва“ у Панчеву 64 аутомобила УАЗ „Патриот“, што је прва оваква набавка још од 2006. године.Зашто је важно: Набавка ових теренаца први је корак за решавање дугогодишњег проблема превелике старости неборбеног возног парка Копнене војске.

Војска Србије добила је нова теренска возила. Реч је о неборбеним путничким теренским возилима, која су намењена Војној полицији, јединицама Копнене војске и за свакодневну употребу свих наших припадника.

Примопредаја је направљена у кругу фабрике „Утва“ у Панчеву.

Критеријум у избору произвођача била је проходност возила на тешким теренима, попут планинских путева у Копненој зони безбедности, али и однос цене и квалитета. Избор је пао на произвођача УАЗ, чије аутомобиле користе и оружане снаге Русије.

„Патриот“ је возило које се у Војној полицији – њеним батаљонима, четама и водовима – користе за извршавање војно-полицијских задатака – заштити лица и страних војних делегација, саобраћајном обезбеђењу војних колона и транспорта опасних материја, контроли војног путног саобраћаја, саобраћајном извиђању, асистирању Саобраћајној полицији, као и у пословима оперативно-криминалистичког рада, патролној служби…

Повезане вести