Моравски коридор допринеће већој запослености

foto: MGSI

Највећи обим радова на изградњи Моравског коридора је у Ћићевцу и најважнији задатак градитеља је да споје Коридор 10 и Крушевац.Зашто је важно: Након отварања овог Коридора све општине и градови на овом потезу имаће корист. Очекује се да се повећа ниво инвестиција и запосленост људи овог краја.

Радови на овој деоници започети су пре годину и по дана, и да се јасно може видети колико је до сада урађено на целој траси Моравског коридора. Деоница има више од 118 мостова, надвожњака и подвожњака, а тренутно не постоји ниједан део на овом пројекту, а да се на њему не изводе радови.

У питању је неспорно највеће градилиште у Србији. Током јула је било просечно више од 3.700 радника ангажованих сваког дана са приближно 1.530 јединица механизације и транспортних средстава.

Укупна дужина Моравског коридора, односно ауто-пута Е761 Појате– Прељина износи 112 километара и чине је три деонице: Појате–Крушевац (27,8 километара), Крушевац–Адрани (53,8 километара), Адрани–Прељина (30,6 километара).

Моравски коридор је од изузетног значаја, јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи приближно пола милиона становника.

Повезане вести