Моравски коридор инвестиција у будућност Србије

foto MGSI

На изградњи Моравског коридора, на деоници пројекта од Краљева до Чачка, тренутно је запослено више од 3.600 радника.Зашто је важно: За нешто више од годину дана Краљево ће бити повезано са ауто-путем “Милош Велики”, а до краја године ће и Крушевац добити везу са Коридором 10.

План је да се у року од три године заврши Моравски коридор. Ова деоница је од посебног значаја како за Краљево, тако и за Чачак, јер ће бити повезани најквалитетнијим ауто-путем у Југоисточној Европи.

Иначе, потпуно су активирана сва градилишта у земљи, а посебност овог пројекта је у чињеници да се упоредо са изградњом ауто-пута од Краљева до Чачка ради и хидротехничко уређење Западне Мораве.

Моравски коридор је од изузетног значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца – коридорима 10 и 11.

Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи приближно пола милиона становника.

Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице Појате–Крушевац (27,8 километара), Крушевац–Адрани (53,8 километара), Адрани–Прељина (30,6 километара). 

Повезане вести