Надвожњак над брзом пругом даје сигурност грађанима Старе Пазове

foto: MGSI

На државном путу Стара Пазова – Стари Бановци, у оквиру пројекта изградње брзе пруге Београд – Нови Сад, гради се надвожњак, који ће омогућити сигурно кретање грађанима ове општине. Зашто је важно: Надвожњак је битан за сигурност грађана Старе Пазове.

У Старој Пазови су пред завршетком радови на реконструкцији три изузетно важне деонице државног пута. Реч је о кружној раскрсници државних путева ИИА 127 у Старој Пазови, деоници Стара Пазова – Стари Бановци и деоници Стари Бановци – Рума.

У оквиру изградње пруге за велике брзине Београд – Нови Сад, крајем јануара за друмски саобраћај је затворен путни прелаз у Старој Пазови и започели су радови на изградњи нових колосека и новог путног надвожњака преко пруге. Ова саобраћајница над пругом којом ће возови ићи и до 200 километара на сат је веома важна за слободно и безбедно кретања грађана Старе Пазове.

У Минстарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре истичу да је Србија у програму великих инвестиција у еколошку инфраструктуру и да је за Стару Пазову и Инђију одвојено  60 милиона евра за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и 55 километара канализационе инфраструктуре. У наредне две године Стара Пазова и Инђија неће имати проблема са отпадним водама.

У плану је да у наредних пет година преко 80 одсто отпадних вода у Србији бити пречишћено.

Повезане вести