Најбољи магнет за децу у „Тиршовој“

foto: Univerzitetska dečija klinika

Приводи се крају реконструкција и опремање Универзитетске клинике у Тиршовој улици, у Београду.Зашто је важно: Објекат се сређује како би у наредним годинама, док се гради нова дечија болница, деца имала оптималне услове лечења и како би се унапредила услуга за најмлађе пацијенте.

У Универзитетску дечију клинику је у октобру стигао нови магнет. Уз њега и реконструкцију фасаде, започела је највећа инвестиција у дечје здравство у последњих 50 година.

Магнетна резонанца коштала је 1,1 милион евра и најсавременији је апарат за децу у региону. Реконструкција фасаде је завршена и износила је 500.000 евра, чиме је подигнута безбедност зграде. Набављена је опрема, односно 115 најсавременијих апарата за свих 20 одељења клинике, у вредности од око 4,7 милиона евра.

Универзитетска дечја клиника је једна од најзначајнијих медицинских установа у Србији и региону. Основана је давне 1924. године и на њој се годишње обави 150.000 специјалистичких прегледа малишана и 7.000 операција, од којих је 200 кардиохируршких.

Повезане вести