Најбржи пут од Београда до „Милоша Великог“

foto Putevi Srbije

Почела је изградња деонице Нови Београд – Сурчин, дужине осам километара, будуће најбрже везе Београда са ауто-путем „Милош Велики“ кроз Западну Србију. Зашто је важно: У питању је пут који најбоље повезује Београд са ауто-путем „Милош Велики“ кроз Западну Србију. Ова саобраћајница по важности и густини саобраћаја у будућности већ се упоређује са београдском Аутокомандом.

Уз обилазницу око Београда, деоница Нови Београд – Сурчин спада међу најважније инфраструктурне пројекте.

Извођач радова је China Communications Construction Company , а процењена вредност инвестиције је 70,5 милиона долара. Деоница се налази на левој обали реке Саве. Према пројекту има шест трака, разделни појас, обостране банкине, али и пешачке и бициклистичке стазе. За саобраћајно повезивање са новопројектованим саобраћајницама планиране су, поред кружне на почетку трасе, још три површинске раскрснице и денивелисана раскрсница типа „пола детелине“, са улицом према насељу Сурчин и обали реке Саве. На траси ће нићи три моста и три надвожњака.

Београђани ће се на ову саобраћајницу укључивати из Војвођанске улице, где ће се налазити и кружни ток, а такође ће бити изграђена и петља Сурчин 1, која ће водити до центра општине.

Преко саобраћајнице Т6, кад се изгради недостајући део поред Бежанијског гробља, овај пут ће имати директну везу са северном тангентом и мостом Земун-Борча, на Дунаву. С ужим градским језгром остварује везу преко моста на шпицу Аде Циганлије и преко постојећег ауто-пута кроз Београд.

Изградња приступних саобраћајница које из Јакова воде на ауто-пут „Милош Велики“ омогућиће ће да око 50.000 становника доњег Срема добити директан излаз на ову битну саобраћајницу.

Повезане вести