Напредују радови на реконструкцији КБЦ „Драгиша Мишовић“ у Београду

foto: Kancelarija za javna ulaganja

Настављени су радови на реконструкцији КБЦ „Др Драгиша Мишовић – Дедиње“, за које је држава обезбедила 342,6 милиона динара, a који би требало да буду готови половином наредне године.Зашто је важно: Осам година после великом пожара у том клиничко-болничком центру, држава обезбедила новац за комплетно реновирање те установе и набавку нове опреме.


Уз подршку Европске инвестиционе банке, држава иде на улагања у клиничке центре Србије, КЦ Војводине, КЦ Крагујевац, али и седам важних клиника, међу којима су и „Драгиша Мишовић“, „Вишеградска“, „Тиршова“.

Реч је о огромним инвестицијама у здравство које су важне и за пацијенте, али и за лекаре и медицинске раднике које је важно задржати у Србији.
Актуелна забрана запошљавања у јавном сектору није погодила лекаре и медицинске сестре, већ само администрацију у здравству, додавши да је од 2014. године запослено 8.000 медицинских радника, а да се смањује број запослених у администрацији. У КБЦ „Драгиша Мишовић“ ускоро стиже бројна медицинска опрема, од магнета, скенера и врхунског мониторинга.

Повезане вести