Наставак улагања у обнову и изградњу домова за студенте и ђаке

foto: YouTube/screenshot)

На штанду Министарства просвете Владе Републике Србије, у оквиру Сајма образовања и наставних средстава су представљени ученички и студентски стандард и инвестициони пројекти Министарства, као и школе са домовима ученика и студентски центри.Зашто је важно: Улагање у установе ученичког и студентског стандарда је један од приоритета државе, поручено је са Сајма образовања.

Представљен је Програм „Образовање за социјалну инклузију“ кроз који је до сада изграђено, реконструисано, дограђено и опремљено укупно 13 домова за смештај ученика и студената, чиме је обезбеђено 2.620 нових места.

У седам ученичких домова – у Свилајнцу, Трстенику, Крагујевацу, Чачку, Шапцу, Лесковцу и Београду, смештајни капацитет повећан је 1.523 места, док у шест студентских домова у Крагујевцу, Суботици, Чачку, Ужицу, Палићу и Београду, смештајни капацитет повећан за 1.097 места.

Представљена је и велика инвестиција уређења и повећања смештајних капацитеата у комплексу „Студентски град“ у Новом Београду. Тај комплекс, након уређења имаће 1.000 нових места за смештај студената.

Држава ће, како је поручено са Сајма, наставити да улаже у велике пројекте обнове и изградње домова за студенте у намери да услови за боравак у њима буду што бољи, али и да субвенционише цене смештаја и исхране у установама ученичког и студентског стандарда.

Повезане вести