Норвешка обновила здравствене установе у Обреновцу

foto: rawpixel.com

Отворено је Одељење за хемодијализу Дома здравља Обреновац, чију је реконструкцију након поплава у мају 2014. године финансирала Влада Норвешке.Зашто је важно: Обезбеђени су виши стандарди лечења пацијената.

За обнову зграде Дома здравља, Одељења за хемодијализу, Метадонског центра и амбуланте у Забрежју, Влада Новешке издвојила је око 300.000 евра. У обнову Одељења за хемодијализу уложено је 90.000 евра. Осим санације оштећења након поплава, повећан му је и капацитет, па сада може да прими 60 пацијената, што је за 12 више него раније. Уз то, за реконструкцију главне зграде Дома здравља Обреновац, Норвешка је издвојила преко 100.000 евра.

Поред унапређених услова за лечење свих пацијената, реконструкција по европским стандардима омогућила је и лакши приступ особама са инвалидитетом.

Влада Норвешке обезбедила је четири милиона евра помоћи за обнову здравствених, образовних и културних институција у 12 општина у Србији, коју спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС). Подршка општини Обреновац износи 2,3 милиона евра и обухвата реконструкцију Дома здравља Обреновац – главна зграда, одељење за хемодијализу и амбуланта у Забрежју, и Метадонског центра, али и образовних, културних и спортских установа.

Повезане вести