Нова опрема у чачанској болници

foto: Grad Čačak

Чека се даља реконструкција чачанске болнице, која подразумева рушење појединих старих објеката и градњу нових.Зашто је важно: Иако су већ саниране најпроблематичније целине и обезбеђена нова опрема, ова здравствена установа припрема се за коначну реконструкцију и доградњу нових зграда у кругу болнице.

До сада су сређена оба спрата Хирургије, Грудно одељење, Физикална, Неурологија и Ургентна служба, а приводе се крају радови на Кожном и Психијатрији. Замењени су подови, водоводна инсталација, санитарије, окречени су зидови…

Захваљујући помоћи донатора стигао је нови стационарни рендген апарат, бронхоскоп, дефибрилатор за реанимацију, а њихова вредност је већа од 100.000 евра. У току је постављање и новог 64-слајсног скенера, који омогућава бољу дијагностику.

План је да се гради нова болница, да се сруше најстарији објекти који нису под заштитом државе. Зато се у постојеће зграде не улаже превише, већ онолико колико је неопходно да се пруже пристојни услови лечења пацијената, али и рада лекара.

Повезане вести