Нова возила за инспекцију и заводе

foto: Opština Zemun

Сектор за инспекцијске послове и градски заводи за јавно здравље, после више од деценије, добили су кључеве 46 нових службених возила како би могли брже и ефикасније да обављају своје задатке.Зашто је важно: Екипе инспекције и завода ће моћи да стигну до свих крајева Србије.

Инспекцији је додељено 16 аутомобила, док је осталих 30 намењено заводима. Заводи нису експонирани, а поверен им је огроман посао. На њима је да испрате контакте у пандемији. Важно је да стигну свуда. Мрежа института и завода је препозната као један од кључних фактора у области јавног здравља.

Инспекције ће имати појачан обим. Милион путника су контролисали и обавили више од 400.000 надзора. Износ изречених прекршајних налога је око 76,2 милиона динара а написано је око 5.000 казнених мера од чега је 1.285 захтева послато судији за прекршаје. Око 120.000 путника је стављено под здравствени надзор.

Нови контингент возила је мотивација инспекторима да наставе да раде свој посао још ефикасније и оперативније, те да испуне сва очекивања.

Повезане вести