Нови хангар за смештај ваздухоплова на батајничком војном аеродрому

Foto: Ministarstvo odbrane

Војни аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници добио је нови хангар за смештај и одржавање авиона и хеликоптера. Тиме је заокружен циклус инвестиција у инфраструктуру највеће ваздухопловне базе Војске Србије.Зашто је важно: Обновом инфраструктуре страдале у бомбардовању 1999. године на батајничком аеродрому решен је проблем смештаја, чувања и одржавања савремених летелица које су недавно набављене.

Изградња је почела у марту 2020. године, а радови су трајали нешто више од годину дана. Реч је о значајном објекту инфраструктуре. У више од 3.000 квадрата простора смештен је депо за ваздухоплове и другу ратну технику, као и радионице и помоћне просторије које ће користити Ратно ваздухопловство.

Министарство одбране повећањем смештајних капацитета на батајничком аеродрому решило је један од већих проблема Ратног ваздухопловства. Набавкама савремених авиона и хеликоптера војска се суочила са недостатком адекватног простора за смештај, чување и одржавање вредне и скупе технике. Великим инфраструктурним радовима – изградњом хангара, надстрешница и покривки – овај проблем је трајно решен.

Повезане вести