Нови погон у Крушику

foto: Ministarstvo odbrane

У кругу фабрике Крушик положен је камен темељац за нову капислану у којој ће бити запослено 120 нових радника.Шира слика: Планирано је да у оквиру система Крушик ускоро ради више од 2000 људи. Фабрика се финансира из сопствених средстава и сарађује са предузећем Југоимпорт-СДПР које извози око 70 одсто робе из ове фабрике.

У оквиру фабрике Крушик, у току је реализација два велика пројекта, укупне вредности од 19,4 милиона евра. Прва се односи на изградњу капислане, чија се изградња вредна око десет милиона евра, реализује у сарадњи са предузећем Југоимпорт СДПР. Каписле ће се производити пре свега за потребе предузећа из прупације одбрамбене индустрије Србије.

Друга инвестиција односи се на изградњу фабрике за производњу комора ракетних мотора, која је вредна 9,4 милиона евра.

Површина новог обjекта капислане биће 1.208 метара квадратних. У њој ће се производити иницијална средства за потребе Војске Србије, каписле за стрељачку мунициjу типа Боксер влажним поступком калибра 4,5 и 5,5 милиметара. Предвиђени капацитет производње jе 400 милиона комада годишње.

Хала за хладно и ротационо истискивање простире се на 2.929 метара квадратних са комплетном инфраструктуром. Производни програм фабрике биће коморе ракетних мотора за ракете: ~S5~,~ S8~, муња 128 милиметара, пламен град, огањ и оркан (коморе до 600 милиметара и дужине 6.000 милиметара). Капацитет производње је 35.000 комада годишње.

Повезане вести