Новосадске амбуланте под конац

foto: DZ Novi Sad

У 2021. години планирају се озбиљни радови на огранцима новосадског Дома здравља.Зашто је важно: Пацијентима ће на располагању бити нови објекти, али и сређени постојећи.

Током првог квартала наредне године биће завршена изградња новог објекта Дома здравља на Адицама. Он ће примати најмање 17.000 пацијената. Завршетак радова на комплетној реконструкцији Дома здравља на Лиману очекује се током маја 2021. године. Тако ће објекат стар скоро 50 година, површине око девет хиљада квадратних метара, постати један од најмодернијих и најопремљенијих у Србији.

Завршена је санација објекта у Алмашкој улици. То ће бити адреса „Едукативно-репродуктивног центра“, који је заједнички пројекат Града Новог Сада и Републике Србије.  

Град Нови Сад планира да у току наредне године инвестира и у изградњу амбуланте Дома здравља на Видовданском насељу. Укупна вредност инвестиције која обухвата израду пројеката и извођење радова износи преко 225 милиона динара. Такође, у буџету су обезбеђена и средства за израду пројектне документације за потпуну реконструкцију објекта Дома здравља на Булевару Михајла Пупина.

Повезане вести