Обнова болнице у Врбасу коштала 120 милиона динара

foto: Opšta bolnica Vrbas

Завршена је реконструкција Опште болнице Врбас, вредна 120 милиона динара. Реконструисани су мокри чворови, улази и излази из зграде, сва купатила, топловод, струја, а обезбеђени су и нови уређаји.Зашто је важно: Лекари верују да је су нови апарати и бољи услови помогли и у борби са ковидом.

Обезбеђени су и нови уређаји за дијагностику и лечење пацијената попут ултразвучног апарата са четири сонде, као и програм за нови приступ у ултразвучној дијагностици. Купљена су и два покретна рендгена, флет панел за пренос снимака, а поправљен је и стари радиолошки апарат.

Најважнији радови су били у посебном павиљону где је смештена ковид болница и где је урађена комплетно нова инсталација за довод кисеоника чиме су створени услови да се овде под комплетном медицинском негом лечи готово три пута више пацијената који су заражени вирусом ковид.

Сва купатила у згради су комплетно реконструисана. Мокри чворови су замењени и стављена је нова водоводна и канализациона инсталација, топловоди, плочице, струја и санитарије. Такође, урађени су сви тоалети за особље и пацијенте на поликлиничком делу болнице. Урађен је и главни улаз у болницу који је био руиниран и прокишњавао је, као и прилаз и улаз за ургентан пријем са обе стране болнице где су постављена широка, дупла клизна врата са сензорима која ће пацијентима бити много комфорнија, али и надстрешница и прилаз, где ће моћи да се паркира од четири до шест возила.

Породилиште у Општој болници у Врбасу почиње са радом у понедељак, а ових дана обављају се дезинфекциони радови на овом одељењу. Установа је током протекле године добила и веома важне уређаје за дијагностику и лечење пацијената, а значајан део средстава добијен је од стране Покрајинског секретаријата за здравство.

Повезане вести