Обнова клиника после 110 година

Foto: Klinički centar Vojvodine

Сређују се Клиника за неурохирургију, Клиника за васкуларну и ендоваскуларну хирургију и Клиника за анестезију, интензивну терапију и терапију бола Клиничког центра Војводине, за шта је Покрајинска влада издвојила 217 милиона динара.Зашто је важно: Само Поликлиника КЦ Војводине годишње прегледа 600.000 пацијената, а на болничком лечењу у КЦВ прошле године је било више од 6.000 пацијента.

Објекат у којем су ове клинике сређиваће се шест месеци. Зграда је под заштитом, па је задржан изглед објекта. Површина је 1.833 квадрата.

Паралелно се ради на набавци нове опреме за све три клинике. У наредних неколико недеља почеће и радови на Клиници за интерне болести. До краја године, након одобрења Европске инвестиционе банке, очекује се уговор за изградњу блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине.

План је да у 2021. години буду  реконструисане све клинике КЦВ.

Истовремено су у току и радови на Клиници за гинекологију и акушерство, а са Канцеларијом за јавна улагања договорена је и реконструкција Поликлинике. Током протекле три године, КЦВ је испоручена опрема вредна 1,5 милијарди динара. Циљ је комплетна реконструкција и унапређење здравственог система.

Повезане вести