Обновљен објекат за смештај кадета на Војној академији

foto: Ministarstvo odbrane

На Војној академији отворен је реконструисан објекат, намењен смештају кадета и слушалаца војних школа, што је прво велико улагање у ову установу још од 1980. годинеЗашто је важно: Квалитет живота и рада на највишој установи војног школства, овом реконструкцијом, подигнут је за дужи временски период.

Реконструисани део простире се на више од 3.300 квадрата, са 66 климатизованих соба, канцеларијама и помоћним просторијама. Укупна вредност инвестиције је 215 милиона динара.

Изградња нове и реконструкција постојеће зграде намењене смештају и обезбеђивање потпуно новог простора за професоре и студенте је прво велико улагање у Војну академију још од 1980. године.

Радове на реконструкцији објекта извео је Војнограђевински центар „Београд“ Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе.

Нови објекат на пројектован је наменски за потребе смештаја студената Војне академије. На око 3.300 квадрата, налазе се три апартмана, 58 двокреветних соба, осам једнокреветних, пет канцеларија, четири чајне кухиње, а сваки спрат располаже потребним помоћним просторијама.

На Војној академији претходно су обновљени спортски центар, теретана и пиштољска стрељана. Ове капацитете поред кадета користе и полазници Школе националне одбране.

Повезане вести