Обновљена четири железничка тунела између Доње Борине и Малог Зворника

foto: Kancelarija za javna ulaganja

Обнова четири тунела на прузи Рума – Шабац – Зворник, између Доње Борине и Малог Зворника, која је завршена после 70 дана радова, омогућила је да возови више не иду тек 10 километара на сат, већ много пута брже.Зашто је важно: Последњи пут реконструисана пре неколико деценија

Екипе „Инфраструктуре железница Србије“ поправиле су тунелске обзиде, поставили арматурну мрежу и санирали оштећене делове тунела.

Уз четири тунела код Доње Борине, „Инфраструктура железнице Србије“  је реконструисала још четири тунела између Краљева и Рашке. У току су радови у још четири тунела између Бора и Мајданпека, као и 15 тунела на „Шарганској осмици“. Тако је у овој години обновљено укупно 27 железничких тунела у Србији.

Деценијама ова пруга није била реконструисана и пре санације била је у изузетно лошем стању, са великим бројем деоница на којима је брзина возова била свега 10 километар на сат.

Овим радовима настављена је реконструкцију пруге према Републици Српској, након што је прошле године обновила 53 километра пруге на релацији Рума – Шабац – Брасина. Тако су створени услови да се после пуних 13 година поново успостави редован путнички железнички саобраћај између Шапца и Лознице.

Повезане вести