Обука инжињеријских јединица у Копненој војсци

foto: MOD

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је у бази „Југ“ и непосредном окружењу у току редовна обука припадника Четврте бригаде Копнене војске за реализацију инжињеријских и противинжињеријских дејстава.Зашто је важно: Обуку пролази професионални састав пионирске и путне специјалности, а акценат је на оспособљавању војника и старешина који су у претходном периоду распоређени на…

Припадници јединице пионирске специјалности реализују практичне вежбе, уз употребу минско-експлозивних средстава, након чега следе сложеније вежбе рушења елемената и материјала. Они су претходно, у складу са прописима, прошли темељну теоретску обуку за безбедно руковање експлозивним материјама.

Обука састава путне специјалности моделована је тако да се реализује кроз поправку путева у општини Бујановац оштећених током експлоатације. На овај начин се унапређује оспособљеност припадника Војске Србије и олакшава свакодневни живот мештана којима су ови путеви jeдина веза са градском средином.

Висок ниво оспособљености инжињеријских јединица Војске Србије демонстриран је небројено пута, на здруженим тактичким вежбама и приликом пружања помоћи грађанима када год је то било потребно.

Повезане вести