Oбука јединице ВС за учешће у мировној операцији УН у Либану

foto: MOD

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је  да је на полигону „Боровац“ и у бази „Југ“ у току колективна обука вода за заштиту снага из састава Команде за обуку за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.Зашто је важно: Oбука представља део вишемесечних припрема које припадници јединице пролазе како би били у потпуности оспособљени…

Током овог дела припрема, вод за заштиту снага ради у условима сличним онима у мисији, а супозиције које решава су у потпуности прилагођене ситуацијама у којима се може наћи током извршавања задатака у зони операције.

Програмом су обухваћени садржаји из тактичке и физичке  обуке и теме из међународног хуманитарног права, са тежиштем на реализацији задатака приликом обезбеђења базе.

У завршном делу припрема, средином овог месеца, вод за заштиту снага очекује тактичка вежба на којој ће бити проверена оспособљеност јединице за учешће у овој мисији.

Војска Србије ангажује вод за заштиту снага у мисији Уједињених нација у Либану од 2014. године. Основни задатак наше јединице, која се налази у саставу италијанског контингента, је обезбеђење базе у којој су смештене снаге УН.

Повезане вести