Од априла брже до „Милоша Великог“ – (видео)

foto: Predsedništvo Srbije

Деоница Сурчин – Нови Београд биће изграђена и пуштена у саобраћај крајем првог квартала ове године.Зашто је важно: Излазак на аутопут ка Чачку и долазак у Београд са ауто-пута „Милош Велики“ трајаће много краће него до сада.

Траса има 7,9 километара, а завршено je већ 7,4 километара, један мост и надвожњак. Остаје још 500 метара пута који су повезани са кружним током.

Oд Новoг Београда до Сурчина и „Милоша Великог“ има четири моста и два надвожњака. На преосталих пола километра постојали су проблеми са експропријацијом домаћинстава у шест кућа.

За три године ће бити отворен пут Иришки венац, који спаја Нови Сад са путем Београд – Шид – Загреб, али и са путем Рума – Шабац и даље магистралом, брзом саобраћајницом према Лозници.

Из Новог Сада возила ће имати директну везу и са ауто-путем према Загребу и са ауто-путем према Нишу, али и према Шапцу и Лозници. Пут је скраћен, а тунел подно Фрушке Горе очистиће ову планину од издувних гасова.

Очекује се да за два и по месеца буде завршен и ауто-пут од Појата, преко Ћићевца до уласка у Крушевац. Гради се и Краљево – Чачак, а неимари су „окупирали“ и део код Трстеника.

Уз ове четири деонице, биће готова и брза магистрала Лозница – Ваљево. Почињу и радови на прузи Ниш – Димитровград, а остаје Београд – Ниш,. У плану је и проширење ауто-пута Београд – Нови Сад.

video: Putevi Srbije

Повезане вести