Општа болница у Горњем Милановцу пред другом фазом реконструкције

foto: gornjimilanovac.rs

Завршена је прва фаза реконструкције здравственог центра у Горњем Милановцу, а ускоро започиње и друга фаза.Зашто је важно: На крају комплетног пројекта, болница ће примати више пацијената и пружати боље услове лечења.

Корона је значајно успорила планирано сређивање Опште болнице у Горњем Милановцу. Завршена је прва фаза радова, која је обезбедила бољу енергетску ефикасност, после замене крова и столарије и сређивања фасаде.

Очекује се скоро почетак друге фазе. Она подразумева унутрашње радове, замену водоводне и електро инсталације, подови ће се уграђивати према стандардима за савремене медицинске установе. У трећој фази ће се спровести реконструкција у технолошком смислу. У оквиру модернизовања болнице планирано је око 300 милиона динара за набавку нове опреме.

На крају посла, Горњи Милановац ће имати комплетно реконструисану зграду са новим дограђеним капацитетима, тако да ће се болница простирати на око 13.000 квадратних метара.

Република Србија је за овај пројекат определила 1,5 милијарди динара, а општина Горњи Милановац нешто више од 40 милиона динара.

Повезане вести