Остружнички мост отворен у пуном профилу – (видео)

foto: Putevi Srbije

На старом мосту на Сави код Остружнице поново је успостављен саобраћај. Становници овог подручја кажу да је ово трећи живот чувеног моста. Прво је 1999. године у НАТО бомбардовању срушен, а да још није ни пуштен у саобраћај. Поново је саграђен 2006. године, али је под теретом тешког, непрестаног саобраћаја у оба смера, после деценије…

Наредних месеци наставиће се радови на доњем профилу моста, због чега ће брзина кретања бити ограничена на 80 километара на сат, до завршетка свих радова. Из тих разлога, на мосту ће бити постављен радар за мерење тренутне брзине возила са дисплејом који ће исписивати брзину и упозорење „Успори“.

izvor: Google Maps

Након успешног завршетка изградње новог моста „близанца“ већ постојећем мосту преко реке Саве, на обилазници Београда створили су се услови за санацију овог, тзв. старог моста који је 15 година био једини прелаз обилазницом преко реке Саве за више десетина хиљада возила свакодневно.

Радове је извела компанија Strabag d.о.о., Project Biro Utiber је био стручни надзор, на основу пројектно-техничке документације коју је припремило предузеће Mostprojekt a.d. Вредност радова је 900 милиона динара.

video: Putevi Srbije

Повезане вести