Отворен конкурс за пријем подофицира у Ратно ваздухопловство и ПВО – (видео)

foto: MOD

Министарство одбране Владе Републике Србије и Војска Србије расписали су јавни конкурс за пријем нових 100 подофицира у професионалну војну службу у јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.Зашто је важно: Младићи и девојке који прођу процес селекције биће упућени на шестомесечни курс за подофицире, након чега ће добити чинове и ступити у професионалну војну службу.

Право пријављивања имају пунолетни грађани Републике Србије до 27 година, који су завршили четворогодишњу средњу школу, задовољавају психофизичке, безбедносне и остале критеријуме предвиђене конкурсом.

Потенцијалним кандидатима нуди се запослење у 204. и 98. ваздухопловној бригади, 250. ракетној бригади за противваздухопловна дејства, 126. бригади ваздушног осматрања јављања и навођења и 210. батаљону везе.

Места службовања будућих водника биће Београд, Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Панчево, Сомбор, Младеновац, Батајница, Стари Бановци, Јаково, Качарево, Лађевци и Зуце.

У складу са жељама и склоностима, кандидати ће, између осталих, моћи да конкуришу за формацијска места – техничара за авионе, хеликоптере, радаре, рачунаре, наоружање, електро и радио опрему, затим за позиције радио-релејаца, радио-телепринтериста и телефониста, као и за мноштво позиција оператора и возача. Из тог разлога, један од услова за конкурисање на више од половине формацијских места је поседовање возачке дозволе Б категорије.

Током трајања курса за подофицире РВ и ПВО кандидати ће бити смештени у центрима за обуку Војске Србије, где ће имати обезбеђену бесплатну исхрану, здравствену заштиту, као и редовна месечна примања.

Успешним завршетком шестомесечног курса они ће стећи услов да буду произведени у чин водника и да започну професионалну каријеру на формацијском месту за које су конкурисали.

Поред сигурног запослења и редовних примања, статус професионалног подофицира Војске Србије доноси бројне погодности, попут могућности решавања стамбеног питања по веома повољним условима, сталног усавршавања и напредовања у служби. Рок за пријављивање је до 30. јуна, а детаљне информације могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Повезане вести