Отворен „Мост пријатељства“ у Крупњу

foto: Kancelarija za javna ulaganja

На реци Ликодри у Крупњу отворен је „Мост пријатељства Србије и Кувајта“, изграђен након поплава које су ову општину погодиле у мају 2014. године.Зашто је важно: Држава Кувајт у протекле две године пружила је значајну помоћ Србији.

За изградњу два моста, на рекама Ликодра и Богоштица издвојено је више од 260.000 евра, а средства су обезбеђена из донације Друштва црвеног полумесеца Кувајта – Државе Кувајт (229.000 евра) и Фонда солидарности ЕУ ( око 31.900 евра).

Само посредством Канцеларије је након поплава у обнову Крупња уложено више од 11 милиона евра. Реконструисан је пут Крупањ – Коренита и Крупањ – Љубовија, а завршава се и санација јаловишта у Костајнику, у шта је уложено око два милиона евра из ЕУ.

У Крупњу је, осим ова два, изграђено још пет мостова, уложено је у обнову инфрастуктуре, санацију клизишта, а 1,5 милиона евра утрошено је у изградњу насипа око речних корита и четири бране. Обновљен је станционар, амбуланта у Белој Цркви, а надлежни се припремају и за обнову крупањској Дома здравља.

Повезане вести