Отворен нови блок Института за кардиоваскуларне болести

foto:w.d.concordwestdoo

Нова зграда „Дедиње 2“ са укупно 14.000 болничких квадрата почиње да прима пацијенте.Зашто је то важно – Грађани имају најсавременије услове лечења, а болница веће капацитете.

За најкомплексније кардиолошке и васкуларне пацијенте на располагању је додатних 105 постеља и четири операционе сале.Ово је друга по реду болница, при Институту за кардиоваскуларне болести “Дедиње”. Ту су службе које досад нису постојале у овој установи – одељење преоперативне и посоперативне припреме пацијената. Опремљене су четири нове хирушке сале, а једна се назива хибридна. Болница има одељење за биохемију, трансфузиологију, модерну амбуланту и поликлинички део.

Камен темељац за ову клинику постављен је у јуну 2019. године. Радови су коштали 2,6 милијарди динара и обезбеђени су преко Канцеларије за јавна улагања. Сами грађевински радови завршени су у августу 2021. године, а опремање је трајало до марта ове године.

Инсититут за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ је, не само референтна здравствена услуга, већ и важна наставна база у области кардиохирургије

У сутерену “Дедиња 2” је гаража за службена возила, гардероба за запослене, централна апотека и техничке просторије . У приземљу је централна чекаоница, кардиолошко одељење поликлинике са 12 амбуланти, васкуларно одељење поликлинике са шест амбуланти. На интензивној нези је 25 кревета, а на Одељењу постоперативног лечења – 43.   И Одељење преоперативне припреме броји 43 кревета.

Након изградње новог крила припрема се реконструкција постојећег. Укупна вредност инвестиције, оба крила, износи око 42 милиона евра.

Повезане вести