Отворен вртић на Звездари

foto: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

У реконструисан вртић „Лане“ у београдској општини Звездара, а који је данас отворен, држава је, преко надлежне Канцеларије за управљање јавним улагањима, уложила 33 милиона динара.Зашто је важно: Реализује се важан циљ – проширење капацитета за квалитетан смештај предшколаца.

Преко Канцеларије за управљање јавним улагањима ради се тренутно више стотина оваквих објеката у 89 градова и општина Србије. Тај посао започет је пре годину и по дана и трајаће све док и последњи објекат не буде обновљен. Не прави се, притом, никаква разлика да ли је реч о вртићу у градској или сеоској средини.

Вртић „Лане“ на Звездати је отворен 1979. године и до сада није имао никакве озбиљније реконструкције. У објекту је сваки дан смештено 177 малишана.

Током ове реконструкције на објекту је све замењено, од водовода и канализације до инсталације, а Град Београд обезбедио је и нов намештај.

Према последњим подацима у државним вртићима само у Београду иде 58.500 деце, а поред тога има још 14.400 деце у приватним вртићима.

Повезане вести