Отворена ковид болница у Крушевцу

foto: Predsedništvo, Dimitrije Goll

Отворена је ковид болница у Крушевцу. Капацитет новог објекта је 500 лежаја.Зашто је важно: Нова болница допринеће јачању здравственог система у борби против корона вируса.

Крушевачка ковид болница никла је, баш као и она у Батајници, за свега четири месеца. Радило се даноноћно како би био саграђен модеран простор за 500 постеља. Од тог броја, 150 је на интензивној нези, а остатак на полуинтензивној, Ту је и 150 монитора и респиратора.

Нови здравствени центар ће покрити не само Kрушевац, већ и северни део Рашког округа, значајни део Моравичког, те јужни део Шумадијског, али и Топличког округа. Очекују се и пацијенти са Косова и Метохије.

Радови још нису завршени на суседним, помоћним објектима који омогућавају читаву логистику. Интензивна и полуинтензивна нега су комплетно опремљене.

Први пацијенти биће примљени већ сутра, рано ујутру. Нова ковид болница у Крушевцу простире се на 12.500 квадратних метара, на локацији некадашње касарне „Расина“. У њој је посао добило око 600 лекара, сестара и другог медицинског особља, а биће под ингеренцијом KЦ Ниш.

Повезане вести