Отворена обновљена и опремљена болница „Др Драгиша Мишовић“ (фото)

Београдски клиничко-болнички центар обрисао је трагове страшног пожара. Обновљена је зграда КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.Зашто је важно: Зграда је због великог оштећења била ван функције скоро десет година.

У реконстукцију и опремање уложено је више од 14 милиона евра. Зграда је озбиљно оштећена у пожару 2008. године и била је ван функције. Радови су подразумевали санацију зграде хирургије и опремање клиничког центра најсавременијом опремом.

Влада Србије је посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима издвојила ову суму и то за реконструкцију око 3,4 милиона евра. Већи део срестава, око 10,5 милиона евра за набавку опреме.

У згради хирургије, део трећег и другог спрата реконструисани су из средстава Града Београда, донације турске Агенције за инвестиције (ТИКА) и америчке амбасаде.

Из буџета Министарства здравља, за изградњу и опремање здравствених установа 2017. и 2018. године издвојено је 4,2 милијарде динара. Укупна улагања у здравствени систем Србије по свим основама – буџет, кредити, пројекти, од 2014. до 2018. године достигло је укупно 176 милиона евра.

За мање од две године завршена је потпуна реконструкција 71 објекта примарне заштите, односно домова здравља и амбуланти, а уложено је 1,13 милијарде динара из буџета.

Повезане вести