Отворена реконструисана сеоска школа у Новом Пазару

foto: Opština Novi Pazar

Након реконструкције, отворено је издвојено одељење ОШ „Халифа бин Заид Ал Нахјан“ у селу Багри код Новог Пазара. Ова школа обележава 101. годину рада.Зашто је важно: Деца у овој сеоској школи сада имају услове за рад какве имају ученици најсавременијих школа у Србији.

Школу у овом моменту похађа 55 ученика. Обзиром на опредељење државе за улагање у знање, као једину проверену инвестицију, у току је реализација низа пројеката у Новом Пазару насталих са циљем унапређења услова образовања деце у основним и средњим школама, као и у предшколским установама.

Тако је у току потпуна реконструкција и доградња ОШ „Десанка Максимовић“. Пројекат је, уз изградњу фискултурне сале, вредан преко пет милиона. Пре две године инвестирано је у реконструкцију ОШ „Братство“, у оквиру које је за ученике те, али и свих других школа овог краја, изграђен затворени базен.

Претходне године је једна од најстаријих градских школа у Новом Пазару, ОШ „Јован Јовановић Змај“ добила фискултурну салу. Сада ђаци свих градских школа у Пазару имају адекватне услове за обављање наставе физичког васпитања и за рекреацију.

Вредност ове инвестиције је око 12 милиона динара.

Повезане вести