Почела градња ауто-пута од Пожеге до Дуге Пољане

foto: Pixabay

Отпочели су радови на изградњи деонице од Пожеге до Дуге Пољане, на ауто-путу „Милош Велики“, у који ће бити уложено приближно 1,7 милијарди евра.Зашто је важно: Након изградње овог пута Ариље, Ивањица, Нови Пазар, Сјеница биће повезани са Београдом, а у будућности и са Сарајевом, што ће значити нови живот за све људе из тог краја Србије.

Уговор за изградњу те деонице Коридора 11, у дужини од 75 километара, потписан је крајем прошле године у Сјеници. Саобраћајница би требало да буде завршена за четири године, а главни извођач радова је кинеска компанија ЦРБЦ.

Изградња ауто-пута је предуслов за градњу туристичких објеката на Голији и Пештеру, као и за долазак нових инвеститора у овај део Србије.

Деницом од Пожеге до Дуге Пољане наставља се изградња ауто-пута ка Бољару на граници са Црном Гором. Ауто-пут иде трасом Пожега–Ариље – Ивањица–Бољаре у дужини од 106 километара.

Деоница Прељина–Пожега–Бољаре је наставак пројекта изградње ауто-пута од Београда до Јужног Јадрана, укупне дужине 258 километара.

Планирано је и да се од Пожеге изгради још један крак ауто-пута у дужини око 60 километара до границе са Босном и Херцеговином.

Повезане вести