Почела градња ковид болнице у Крушевцу

foto: Ministarstvo odbrane

У касарни “Расина” у Крушевцу почела је градња ковид болнице, капацитета 500 лежајева. Инвестиција је вредна више од 1,7 милијарди динара, а болница ће бити изграђена до 15. децембра.Зашто је важно: На јесен се очекује, други, још тежи талас короне, те је један овакав објекат више него важан како не би дошло до проблема у…

Болница се гради је за потребе евентуалног другог таласа корона вируса у Србији. Сви у свету очекују да ће током јесени и зиме бити  још тежа времена.

Ова инвестиција вредна је више од 1,7 милијарди динара,  капацитет болнице биће 500 лежајева, а рок за завршетак радова је 15.децембар.

Припадници Војске Србије, од почетак епидемије, ангажовани су на припреми и вођењу  11 болница у шест градова са око 5.500 лежајева.

Простор на коме се гради крушевачка болница изузет је из војне имовине.

Објекти су порушени, отписани, и све је стављено на располагање новој намени. На месту где је започета градња ковид болнице, како би се простор припремио за изградњу новог болничког комплекса, у претходих недељу дана срушено је 4.380 квадрата постојећих старих објеката и однето више од четири хиљаде кубних метара шута.

Повезане вести